Om företaget

thumbnail_image1_edited_edited urklipp.p

Nystartat företag för dig som vill handla blommor på ett hållbart sätt

Jag heter Britta Levin och kallar mig numera blomsterbonde. Jag hoppas att mina snittblommor ska förgylla hem och andra platser där människor kan njuta av dem.  Mina kunder är både privatpersoner och företag och jag finns i byn Billinge i Eslövs kommun i mitten av Skåne.  Jag kommer att skapa egna buketter och sälja så fort säsongen startar. Är du intresserad av att regelbundet få vackra buketter hem eller till ditt företag så ordnar vi det. Jag säljer också snittblommor till florister och när du vill förgylla högtider som t.ex. bröllop. Under högsommaren kommer jag att erbjuda självplock av blommor på gården vid utvalda tillfällen.

Med företaget vill jag vara en del av den Slow Flower- rörelse som finns i Sverige och världen. Det handlar om att även konsumtion av snittblommor behöver anpassas efter naturens förutsättningar. Det som används för blomsterdekoration är sånt som växer och är vackert just den aktuella säsongen. Med närhet till dig som kund slipper vi långa miljöbelastande transporter och dessutom håller blommorna hög kvalitet. Det är inte hållbart att vi året runt ska transportera blommor långväga och vi behöver vänja oss vid att varje blomma har sin tid.

Det har också med naturkontakt att göra. Vår moderna livsstil har gjort att vi fått en osund distans till naturen och vad som händer där. Vi behöver få längta och det är härligt! Inget slår de första krokusarna som tittar upp Det är också fint att ta vara på nuet och leva i den årstid som är.

Att handla efter säsong kräver ett lite annat tänk än vi är vana vid men framförallt ger det spännande variation över året. Till vårens första buketter blandar jag grönskande kvistar med de första krispiga vårblommorna. I juni börjar mycket blomma och jag säljer blåklint, prästkragar och annat vackert till midsommarkransarna. På högsommaren finns ett överdåd av blommor och det går att frossa i vilda buketter och massa olika typer av blommor. Under den kallaste årstiden vilar naturen och vi lyser upp med kransar och buketter och arrangemang av färgglada torkade blommor blandat med vackra grenar, grön mossa och annat naturmaterial. 

Jag är stolt styrelsemedlem i den nya föreningen Snittblomsodlare i Sverige. Föreningen är inne på sitt andra år med allt vad det innebär med t.ex. medlemskap och hemsida. Gå gärna in på snittblomsodlare.se och kolla.