• Britta Levin

Löken ska blomma

Nu är vi inne i mars månad och det är mycket som händer i företaget. Jag förodlar blommor för fullt inne under ledlysrören i vardagsrummet. Ellen hjälpte till och petade ner ett gäng olika frön i såjord. Så noggrant som bara en sexåring kan. Det är väldigt fint när barnen engagerar sig i de där mikroskopiska fröna och sen blir extra glada när de pyttesmå plantorna tittar upp och växer till sig, behöver vatten osv. Jag är inte alltid så tålmodig med det där att involvera barnen i odlingen eftersom jag gärna vill göra saker snabbt, effektivt och på mitt sätt. Men det ger ju så mycket tillbaka om jag saktar ner farten lite och tar med barnen på nåt projekt. Vill gärna försöka få till det oftare.


Det har också blivit en del sådder ute i köksträdgårdens odlingslådor. De får ställa upp som nån sorts kallbäddar innan grönsakerna ska ner i dem. Det blev blåklint, ringblommor och annat som skall funka att vinterså. Jag provar mig fram och sprider mina risker, sår inte alla frön av en sort på samma sätt om det skulle gå åt skogen med nån metod. Passade också på att flytta några purjolökar till entrérabatten. De blev aldrig uppätna och som tack för det blommar de nämligen med en stor vacker vit boll typ hur länge som helst om den får chansen. Och det ska alltså några få uppgraderade och lyckligt lottade purjolökar få nu.


Jag köpte rätt många buskar av syrenhortensia på rea innan jul. De håller jag på och gräver ner nu i tomtgränsen och på lite andra platser i trädgården. De kommer ge perfekta stora, fluffiga och hållbara blommor till buketter och arrangemang och de är så vackra att torka också. Det är lite blandade sorter som ger blommor i olika nyanser av vitt, gul, lime, rosa och röd. Älskar hortensior. Hoppas de ska trivas hos oss.


Förresten är det renoveringskaos inne i huset eftersom vi håller på och bygger ett till sovrum. Det är byggpapp, lumppapp, linoljefärg och för mycket saker överallt i väntan på den slutliga möblering. Men all den där röran liksom bleknar bort när vår gamla katt Hampus nu valt en plats mitt i röran som sin favoritsovplats. På en gammal broderad yllekudde på en kista mitt i rummet ligger han och snarkar.


Jag har en del roliga saker på gång så håll utkik så får ni höra mer om det här framöver. Vilken cliffhanger va? :)

Ellen hjälpte mig med fröerna. Det är ett riktigt pillgöra men hon klarade det bra. Blomsterkörvelns frön såg ut som igelkottar. Bara en sån sak.

Kommer odla många olika sorters solrosor. Den här heter White lite och är ljust gul/vitblommande. Kommer bli så fin att använda i buketter.


Purjon i köksträdgården som blev uppgraderad till prydnadsväxt i entrérabatten. Inte illa.

Har du ett stökigt rum? Släng in en snarkande dreglande katt som sover mitt i det hela dagarna så känns allt mycket bättre.92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla