• Britta Levin

Tusen fröer och tusen trädgårdar

Uppdaterad: 20 feb 2020

Februari rusar förbi. Magsjuka och förkylning har härjat men nu är jag på gång igen. Ute är det redan vår vågar jag nog påstå och nu närmar sig tiden när jag kommer jobba utomhus en stor del av dagen med att gräva och förbereda odlingsbäddar, plantera osv.


Häromdagen kom den stora dagen när jag planterade mina första frön till snittblomsodlingen. Det var isländsk vallmo vars frö var små som dammkorn ungefär. En liten liten påse rymde 8000 frön (!). Jag aktade mig för att nysa och duttade ut dem med en tändsticka på jorden. Nu håller jag tummarna att de ska gro och trivas hos mig och blomma tjusigt från juni månad. Isländsk vallmo är sagolikt vackra, som de flesta vallmo är enligt mig, och jag kommer odla flera olika arter och sorter.


Jag har gått en veckas floristkurs hos Blomsterfen i Borgeby Slott. Hur lyxigt som helst. Det var så härligt att få fördjupa sig i blomsterbinderi och komponering och samtidigt få proffsig hjälp av Tina som håller i kursen. Jag har lärt mig massor och ser fram emot att få skapa med mina egenodlade blommor i sommar.


Jag fick också mer tid att lära känna Siri som också gick floristkursen. Vi kommer samarbeta en del framöver och hennes företag jobbar bl.a. med trädgårdsrådgivning. Hon är verkligen en inspirerande tjej! Konstnärlig rolig, snabb, klok och bra på att tänka utanför boxen. Det ska bli så kul att ordna work shops och annat tillsammans med Siri. Kolla gärna in hennes facebooksida Ekelundska trädgårderiet.


Och sist men inte minst! Vår trädgård är med i Tusen trädgårdar i år. Det innebär att vi håller öppet hus på gården den 28 juni och hoppas på att besökare hittar hit och vill titta runt. Det känns lite nervöst men mest ska det bli roligt att göra riktigt fint i trädgården och fixa mysiga platser att ta en fika på. Trädgården är långt ifrån perfekt och färdig (om den nånsin blir det) men det kan ju också vara intressant att se ändå, och en hel del fint finns det att njuta av i slutet av juni. Förhoppningsvis har det börjat blomma i snittblomsodlingen också så att det finns möjlighet att köpa färska blommor med sig hem. Mer info finns här.Siri fångade mig på bild mitt i skapandet :)

Vi övade på att göra rundbundna buketter. Bra till de som vill ha runda och kompakta brudbuketter till exempel.Siri med en av sina kreationer, en grenkonstruktion med djungelinspirerad bukett.


#hultserodstradgardar #blomsterbonde #snittblommor #slowflowersofsweden #florist

165 visningar0 kommentarer