Vanliga frågor

Hur köper jag blommor av Hultseröds trädgårdar?


Det går att göra på olika sätt beroende på var i odlingssäsongen vi är. Jag kommer regelbundet att sälja färdiga buketter vid Stenhusets antik i Billinge och via olika företag i närkommunerna Eslöv, Svalöv och Klippan. Det kommer stå här på hemsidan, på facebook och på mitt instagramkonto. Det går också bra att förbeställa blommor och buketter direkt från mig genom att mejla mig eller ringa. Jag kan köra hem blommorna mot en avgift. Jag kommer finnas i Eslövs rekoring och använder mig av den digitala saluhallen Local food nodes där du kan gå in och beställa buketter eller en prenumeration. Ibland kommer jag också finnas på marknader och andra evenemang i närområdet. Det kommer också stå på mina olika kanaler.
Finns det nån gårdsbutik?


Nej, inte än. I framtiden skulle jag gärna bygga upp en butik med lite olika varor kopplat till blommor och odling. Hör gärna av dig om du har något som du tycker jag borde sälja i min lilla gårdsutik. Det kan vara lokalproducerad kermaik, konst eller annat hantverk som passar.
Hur kontaktar jag Hultseröds trädgårdar?


Det går bra att ringa mig Britta på 0737721805. Svarar jag inte så prata in ett meddelande på telefonsvararen. Det går också bra att skicka e-post till hultserodstradgardar@gmail.com
Kan jag komma till gården och titta på odlingarna?


Det går bra efter överenskommelse. Kontakta oss innan. Den 28 juni är vi med i Tusen trädgårdar som ordnas av Trädgårdsriket. Då kan ni titta på odlingarna, trädgården och avnjuta egen medhavd fika under en gammal ek eller i syrenbersån med utsikt över ådalen. Boka in 28 juni redan nu.
Finns det nåt café på gården?


Nej det finns inget café på gården än men jag kommer ha ekologisk glass och kaffe/te till försäljning när jag har öppet för att komma och handla eller plocka blommor. Jag kommer precis som förra sommaren att ha pop- up café några gånger under säsongen. Då kommer det finnas möjlighet att köpa lokalbakat fika och du kan sitta på olika platser i trädgården och njuta av utsikten och lugnet. Jag kommer lägga ut info här och på sociala medier när det är dags. Om det går pga pandemin så kommer jag delta i Tusen trädgårdar i slutet av juni. Välkommen då på att titta runt i trädgårdens olika delar, köpa blommor och njuta av den vackra naturen.
Kan du ordna med blommor som dekoration på fester som bröllop och liknande?


Absolut! Hör av dig i god tid bara så vi kan planera in det. Är du ute i riktigt god tid kan jag till och med odla upp växter enligt önskemål, som t.ex. ett särskilt färgtema eller en särskild blomkombination.
Kan du tipsa om trevliga besöksmål i närheten?


På andra sidan ån finns Malin på Ådala gård som gör goda ostar mm från mjölk som betat i närområdet. http://www.adalagard.se/ Inne i Billinge finns Fricks spettkaksbageri med sin fantastiska trädgård där man kan njuta av vad jag tycker är det godaste fikat i Skåne. http://www.spettkaksbageriet.se/ Min fina granne Karin Tukia är massör med magiska fingrar och säljer även vackra konstkort mm som hon gjort själv. www.billingemassage.se. Hon har sin mottagning i vita villan här i Norra Hultseröd. I Billinge finns de fina butikerna Loppis Brygghuset och Prästgården Riseberga antik och inredning. De huserar i samma lokaler i gamla banken mitt i byn. I Stockamöllan finns flera trevliga antikaffärer, Stenhusets antik, Frid och Fröjd och Lilla Fröken Fröjd.
Vilka blommor kommer du odla?


Oj det är många. Här kommer en lista: Dahlior olika sorter. t.ex. Cafe au lait, Waltzing Matilda och Labyrinth. Ringblommor olika färger Jätteeternell olika färger Jätteaster olika färger Roseneternell Sommarflox Darrgräs Slöjsilja Luktärter olika färger Praktvädd olika färger Blåklint olika färger Cosmos i olika färger Lejongap olika färger Solrosor Blomstermorot Solboll Röllika olika färger Fingerborgsblommor Zinnia Sommaraster Isländsk vallmo Plus allt som redan finns i trädgården (tulpaner, narcisser, rosor, pioner, kryddor, prydnadsbuskar mm) . Jag kommer också hämta en hel del vackert från naturen intill.